Filtry

Filtry

  •    -   
  •    -   
  •    -   
  •    -   
  •    -   
Kategoria

Bemary jezdne

[65]

Bemary jezdne – wygodny sposób przechowywania i wydawania posiłków

Są jednymi z najczęściej wykorzystywanych urządzeń grzewczych w placówkach gastronomicznych. Przeznaczone są do przechowywania, transportowania i wydawania wcześniej przygotowanych potraw z zachowaniem ich odpowiedniej temperatury. To dlatego znalazły szczególne zastosowanie w lokalach, w których konieczne jest przyrządzenie większej ilości potraw, czyli w stołówkach, a także podczas eventów i imprez masowych. Używane są powszechnie w firmach cateringowych. Bemar jezdny wyposażony został w pojemnik na żywność, pod którym znajduje się system grzałek, który je podgrzewa.

Mobilne bemary jezdne

Wyróżnić możemy kilka bemarów, jednak tylko jezdne pozwalają na łatwe i sprawne transportowanie potraw. Wynika to z ich specyfiki, charakterystyczny element wyposażenia bemarów jezdnych to kółka, które pozwalają na przemieszczanie ich w dowolne miejsce. Nie wymagają dużej siły, przez co z ich obsługą poradzi sobie każdy. Bemary jezdne posiadają wiele dodatkowych funkcji. Mogą być wyposażone w jedną lub kilka komór, w drugim przypadku możliwe jest serwowanie potraw kilku rodzajów. Dużym atutem jest obecność systemu, pozwalającego na wyłączenie ogrzewania dowolnej komory, co pozwala na optymalne i energooszczędne wykorzystanie urządzenia. Duży zakres temperatury umożliwia dostosowanie jej do rodzaju potraw.

Nie mniej ważna jest konstrukcja bemarów. Powinna wyróżniać się solidnością oraz wytrzymałością, szczególnie jeżeli urządzenie ma większe rozmiary. Co więcej, mogą posiadać podgrzewane półki dolne, które zwiększają powierzchnię do transportu i przechowywania potraw, a także naczyń.

W ofercie dostępny jest bemar elektryczny jezdny w różnych wariantach i konfiguracjach. Polecamy zarówno urządzenia o mniejszej, jak też większej pojemności, do małej i dużej gastronomii.

Producenci
Widok
Sortuj według
Pokaż
1
Producenci
Widok
Sortuj według
Pokaż
1