Kategoria

Kruszarki do lodu

[13]

Kruszarki do lodu

W dzisiejszych czasach trudno sobie wyobrazić bar i pub bez rozdrabniacza do lodu. Jest potrzebny do przyrządzania zimnych, orzeźwiających latem napojów oraz drinków i mocnych trunków. Większość lokali gastronomicznych ma w swoim menu tego typu napoje, również restauracje i coraz częściej lunch bary. Latem kruszarka do lodu pracuje w nich na maksymalnych obrotach, dlatego powinno to być urządzenie, które sprosta tak intensywnej pracy.

Ręczna i elektryczna kruszarka do lodu

Pierwsze kruszarki do lodu były oczywiście manualne, czyli obsługiwane ręcznie. Wciąż są dostępne tego typu urządzenia, które przekonały do siebie wielu właścicieli lokali. Ręczny rozdrabniacz do lodu może znaleźć zastosowanie w małych barach i kawiarniach, które obsługują mniejszą liczbę osób. To także praktyczne urządzenie, które pozwoli Ci zaserwować zimne napoje podczas imprez plenerowych czy obsługi cateringowej.

Elektryczna kruszarka do lodu na pewno jest bardziej praktyczna. Nie wymaga praktycznie żadnego wysiłku od pracownika, który korzysta już z gotowego, rozdrobnionego automatycznie przez kruszarkę lodu. Polecamy ją przede wszystkim do dużych barów, restauracji i pubów, gdzie każdego dnia na stolikach i blacie przy barze pojawiają się drinki i soki w naprawdę dużej liczbie. W upalne dni, ale nie tylko, w żadnym lokalu z taką ofertą nie może zabraknąć zimnych napojów.

Kruszarka do lodu – wybierz model do swojego lokalu

Z jej wykorzystaniem przygotujesz m.in. drinki alkoholowe i bezalkoholowe, shaki owocowe, smoothie, mrożone kawy i herbaty, sorbety i świeże soki. Przy wyborze kruszarki zwróć uwagę na jej pojemność i wydajność, a także sposób obsługi. Nie bez znaczenia jest też jakość wykonania i tworzywo, jakie wykorzystano do stworzenia jej obudowy.

Producenci
Widok
Sortuj według
Pokaż
Producenci
Widok
Sortuj według
Pokaż