Kategorie

Projekt technologiczny

PROJEKT TECHNOLOGICZNY ZAPLECZA GASTRONOMICZNEGO

 

Active Company rozumie pojęcie nowoczesnego projektu technologicznego. Państwa kuchnia musi być zaprojektowana do pracy z naturalnym przepływem, w harmonii z procesem bezpieczeństwa i wydajności produkcji wysokiej jakości żywności.

Najczęstszym błędem złej praktyki projektów technologii jest krzyżowanie się drogi brudnej do strefy zmywania naczyń z drogą czystą w którym odbywa się gotowanie. Równie źle byłoby, gdyby miejsce wydawania posiłków usytuować w tylnej części kuchni z dala od Sali Konsumpcyjnej. Może się to wydawać oczywistym błędem, ale bez właściwie zaprojektowanego i przemyślanego projektu najprostsze błędy są zbyt łatwe do popełnienia.

Profesjonalna kuchnia gastronomiczna musi być zaprojektowana tak, aby produkować żywność wysokiej jakości, która przewyższa oczekiwania klientów, a jednocześnie działać tak wydajnie, jak to tylko możliwe, aby zmaksymalizować zyski. Dobrze zaprojektowane i zorganizowane miejsce pracy, z określonymi obszarami przygotowania, gotowania i mycia, poprawi jakość i bezpieczeństwo pracowników, zwiększy komfort pracy i wydłuży żywotność zainstalowanych w niej urządzeń gastronomicznych.

Proces projektowania urządzeń gastronomicznych w Państwa kuchni od firmy Active Company uwzględni wszystkie istotne aspekty firmy, w tym rodzaj podawanej żywności, liczbę gości, których musisz obsłużyć - i oczywiście potrzebę bycia wydajnym i konkurencyjnym.

Istnieje wiele aspektów, które należy wziąć pod uwagę podczas projektowania profesjonalnej kuchni gastronomicznej, dzięki czemu każdy projekt Active Company jest wyjątkowy. Jeśli szukają Państwo nowych rozwiązań gastronomicznych, kompleksowego projektu technologii kuchni lub ulepszenia istniejącej kuchni - zachęcamy do kontaktu z firmą Active Company już dziś!

Tel. 22 769 90 07 lub e-mail: biuro@active-company.pl

Jeżeli zdecydują się Państwo na zakup wyposażenia gastronomicznego w Active Company – projekt technologiczny wraz z opinią sanepidu wykonamy GRATIS!

Po zaprojektowaniu nowej kuchni, nasz serwis może ją również zainstalować.

 

W skład przygotowania projektu wchodzi:

  • wykonanie pomiarów w obiekcie przeznaczonym pod gastronomię
  • przygotowanie wstępnego projektu zaplecza kuchni
  • sporządzenie specyfikacji urządzeń gastronomicznych
  • konsultacja projektu z inwestorem
  • konsultacja projektu z SANEPIDEM
  • przekazanie gotowego i zaakceptowanego Projektu Technologii Zaplecza Gastronomicznego